{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spremnost za ocjenu napretka za liberalizaciju viznog režima

F
23.11.2009. u 16:09
0
1
Spremnost za ocjenu napretka za liberalizaciju viznog režima
0
Spremnost za ocjenu napretka za liberalizaciju viznog režima
Svi nadležni organi u BiH su spremni za posjetu ekspertske misije Evropske komisije čiji je dolazak najavljen za decembar, a koja će ocijeniti napredak naše zemlje na putu ka liberalizaciji viznog režima.
Ovo je zaključeno danas na seminaru "Sistem identifikacionih dokumenata u BiH“ koji je održan u Banjoj Luci u organizaciji Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Seminaru su pored IDDEEA-e prisustvovali i predstavnici Evropske komisije, Švedske SIDA-e, i GAP-a, Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva pravde FBiH, Ministarstvo uprave i lokalne samuprave Republike Srpske, predstavnici svih MUP-ova s entitetskih, kantonalnih i lokalnih nivoa te predstavnici lokalnih organa (matičnih ureda) iz cijele BiH.

Na seminaru su analizirani antikorupcioni i edukativni programi koje su svi nadležni organi u lancu identiteta bili dužni usvojiti prije početka izdavanja biometrijskih pasoša u BiH.

Učesnicima se obratio i ministar civilnih poslova Sredoje Nović naglašavajući značaj i obaveze svih organa u lancu identiteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: