Fuad Kasumović
0

"Spreman sam preuzeti mjesto premijera"

SRNA
Fuad Kasumović
Fuad Kasumović
Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović izjavio je danas Srni da će prihvatiti mjesto predsjednika Vlade Federacije BiH (FBiH), ukoliko mu predsjednik SDA Sulejman Tihić na današnjem sastanku to ponudi.

"Gospodina Tihića smatram umjerenim političarem koji BiH i sve nas vodi naprijed i nekorektno bi bilo od mene da, ako on i SDA smatraju da mogu kvalitetno obavljati mjesto predsjednika federalne Vlade, to ne prihvatim“, rekao je Kasumović.

Ističući da nema nikave dileme da je premijerska stolica veoma užarena i da je trenutno situacija u FBiH teža nego u ostalim dijelovima BiH  Kasumović je dodao da je "svjestan da neke stvari nekada morate preuzeti nezavisno i od lične želje".

Prema njegovim riječima, rano je govoriti o potezima koje će preduzeti ukoliko preuzme mjesto predsjednika Vlade FBiH.

"Moje opredjeljenje je da se javni novac ili novac građana BiH mora veoma transparentno i štedljivo trošiti", rekao je Kasumović.

Prije funkcije zamjenika ministra finansija i trezora BiH Kasumović je obavljao poslove ministra finansija na kantonalnom nivou i bio zamjenik direktora Carina FBiH.

Sastanak Kasumovića sa Tihićem zakazan je za 11.00 sati, ali zvanično nema potvrde da će na tom sastanku Kasumoviću biti ponuđeno premijersko mjesto.				
Nedžad Branković podnio je ostavku na mjesto premijera FBiH 27. maja.