{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Spreman sam pomoći u promociji olimpijskog duha Sarajeva"

F
1.7.2010. u 18:24
0
2
"Spreman sam pomoći u promociji olimpijskog duha Sarajeva"
0
"Spreman sam pomoći u promociji olimpijskog duha Sarajeva"
Gerhard Dörfler
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem primio je danas predsjednika Savezne austrijske Pokrajine Koruška Gerharda Dörflera, koji sa privrednom delegacijom boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini.
Pored ambasadora Republike Austrije u BiH, dr Donatusa Köcka, današnjem prijemu u Gradskoj upravi, prisustvovao je i Nedžad Ajnadžić, direktor OC ZOI'84. Sarajevo.

Gradonačelnik Behmen izrazio je zadovoljstvo posjetom starih i osvjedočenih prijatelja sa kojima nas stoljećima kroz historiju vežu bliske veze.

„Uprkos razaranjima koje je doživjelo, Sarajevo se obnavlja i gradi oslanjajući se na svoju bogatu kulturno-historijsku baštinu, u čijoj je izgradnji značajnog udjela imala i austrougarska monarhija“, istakao je Behmen.

Gerhard Dörfler je kazao da „Sarajevo u Austriji i Koruškoj ima zvučno ime ne samo kao glavni grad Bosne i Hercegovine, već i kao olimpijski grad. Stoga, ovaj grad može iskoristiti svoje olimpijske i turističke potencijale, organizirajući prijateljske sportske susrete i manifestacije. Kao što je spremna Austrija i Koruška, tako sam spreman i ja da svojim znanjem i iskustvom zajedno doprinesemo u promociji olimpijskog duha i mnogobrojnih potencijala svojstvenih ovom gradu“.

Nedžad Ajnadžić, direktor ZOI '84, a ujedno i predsjednik Društva austrijsko-bosanskog prijateljstva već sedam godina, kazao je da očekuje da se buduća saradnja sa austrijskim prijateljima odvija po principu iskustva i zajedničkog partnerstva u cilju promocije zimskog i ljetnog turizma na sarajevskim planinama.

Ajnadžić je ovom prilikom najavio da će iduće godine Sarajevo biti domaćin velike svjetske manifestacije - vojne olimpijade, u narednoj zimskoj sezoni domaćin dva evropska prvenstva, a i kandidat je za domaćina Evropskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala 2015. godine, o čemu će konačna odluka biti donesena u novembru ove godine, saopćila je Gradska služba za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: