|

Spreman projekat izgradnje 134 stambene jedinice u Doboju

Spreman projekat izgradnje 134 stambene jedinice u Doboju
0
S
SRNA
10.11.2014. u 16:08
4
komentara
0

dijeljenja
Spreman projekat izgradnje 134 stambene jedinice u Doboju
Vlada Republike Srpske i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica imaju spreman projekat izgradnje 134 stambene jedinice za potrebe korisnika alternativnog smještaja u Domu penzionera u Doboju, čija je vrijednost veća od 5,1 milion KM, rekao je Srni pomoćnik resornog ministra Nenad Đokić.
"Planirali smo da postojeći Dom penzionera u Doboju saniramo i adaptiramo za 50 stambenih prostora, a vrijednost radova je 2,8 miliona KM", rekao je Đokić.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske za potrebe realizacije ovih projekata u julu usvojila odluku o kreditnom zaduženju kod Razvojne banke Savjeta Evrope.

Đokić očekuje da će na nekoj od radnih sjednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske biti usvojena odluka o ovom kreditnom zaduženju da bi se krenulo u realizaciju ovih projekata.

On je naveo da trenutno 118 porodica ili oko 280 osoba boravi u Domu penzionera u Doboju.

Govoreći o trenutnom problemu nedostatka grijanja u Domu penzionera u Doboju, Đokić je uvjeren da će taj problem ubrzo biti riješen kada se reguliše problem dovoda struje do podstanice.

On je rekao da bi samo sitni radovi u Domu penzionera u Dobiju iznosili više od 104.000 KM, dok bi rekonstrukcija krova koji trenutno prokišnjava zahtijevala znatno veća sredstva.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...