Šteta milion KM
4

Sportski radnici žele pomoći tuzlanskom Mejdanu, snimaju spot za obnovu poznate dvorane

A. K.
Detalj sa sastanka (Foto: Vlada TK)
Detalj sa sastanka (Foto: Vlada TK)
Na brojne načine pokušava se prikupiti novac za adaptaciju sportske dvorane Mejdan u Tuzli, koja je nedavno pretrpjela veliku štetu usljed poplava. Brojni sportski radnici pružili su svoju podršku, aktiviran je humanitarni broj, a uskoro će biti izrađen i videospot.

U prostorijama Ministarstva kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona danas je održan sastanak na kojem je predstavljena ideja za produkciju televizijskog spota koji će u humanitarnoj misiji prikupljanja sredstava za obnovu SKPC Mejdan, okupiti značajne sportiste i sportske radnike.

Spot će producirati Radio-televizija Tuzlanskog kantona (RTVTK) te na takav način pomoći obnovu ovog sportskog hrama Tuzle, kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Direktor Mejdana Jasenko Elezović je kazao da se već stupilo u kontakt s brojnim bivšim i aktivnim sportistima i sportskim radnicima, koji su izrazili volju i spremnost da i na ovaj način, pozivom na obnovu, daju svoj doprinos da sportska dvorana uskoro ponovo zasija svojim punim sjajem.

"Uporedo s ovim, svi uposlenici Mejdana svakodnevno i danonoćno rade na sanaciji nastale štete i prevenciji njenog daljeg širenja", kazao je Elezović.

Organizator i koordinator ovih aktivnosti bit će Ministarstvo kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona.

"Ova aktivnost je sukus svega onoga što je resor Ministarstva kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona. Osim toga što ćemo nastojati iznaći sredstva za finansijsku pomoć za obnovu Mejdana, nastojimo i na druge načine, od ideje, pa do njene realizacije, pružiti svaku moguću pomoć. Solidarnost, sinergija, zajedničko djelovanje, međusobno podržavanje i pružanje pomoći mora biti odlika i vodilja svih naših javnih preduzeća, bez obzira na to ko je osnivač", zaključio je tokom današnjeg sastanka ministar Srđan Mićanović.

On je dodao da će nakon izrade promotivni spotovi besplatno biti stavljeni na raspolaganje svim medijima koji budu htjeli da se uključe i emitovanjem spotova podrže ovu aktivnost.

"Svi kapaciteti televizije uvijek su na raspolaganju za sve pozitivne projekte i projekte koji za cilj imaju opće dobro. To je naša politika i u tome se i ogleda pozadina našeg slogana 'Najbliži vama'. Imajući u vidu situaciju koja je zadesila Mejdan, a znajući tačno kako to izgleda, s obzirom na to da je i naša televizija bivala poplavljena, ali i zahvaćena požarom, mi znamo koliko svaki oblik pružene pomoći znači u ovim momentima. S tim u vezi, sve ono što su naše mogućnosti stavit ćemo na raspolaganje, kako bismo u Mejdanu u što skorije vrijeme svjedočili novim sportskim nadmetanjima", riječi su direktora RTVTK Kasima Softića.

Preliminarne procjene su pokazale da je šteta u Mejdanu okvirno milion konvertibilnih maraka. Poruke podrške obnovi u proteklim danima stigle su sa svih strana, a aktiviran je i humanitarni broj 090291060. Svi građani pozivom mogu donirati dvije konvertibilne marke.

Pored humanitarnog broja iz tuzlanskog Mejdana su kazali da im se može pomoći i uplatom finansijskih sredstava na račun broj: 1321002022764967.

Za uplate iz inozemstva se može pomoći na račun broj: IBAN: BA391321010098470964 otvoren kod NLB banke Tuzla, s naznakom "Mejdan za buduće generacije".