Zenica
0

Sportisti i privrednici pomažu sedmogodišnjaku

FENA
Kako bi pomogli u prikupljanju sredstava za liječenje teško oboljelog sedmogodišnjeg Vedada Hodžića iz Zenice, sportisti ovog grada, predvođeni bivšim bh. nogometnim i karate reprezentativcima, Nerminom Šabićem i Arnelom Kalušićem, u nedjelju će odigrati revijalnu utakmicu.

“Osim sportaša u malonogometnoj utakmici koja će se igrati uoči finala tradicionalnog Bajramskog turnira, nastupit će i druge javne ličnosti, kao i biznismeni”, izjavio je Nermin Šabić.

Kapiten Čelika i novoizabrani vijećnik u Vijeću općine Zenica, očekuje da će u ovoj akciji biti prikupljena značajna sredstva.

“Akcija prikupljanja novčanih sredstava za ovog dječaka traje već nekoliko dana i pozitivno smo iznenađeni odzivom prije svega privrednika i sportista”, izjavio je Šabić na danas održanoj press konferenciji u Općini Zenica.

Arnel Kalušić rekao je da je humanitarna akcija kojom se želi pomoći Vedadu Hodžiću naišla i na veliki odziv sportista iz Sarajeva, Mostara i drugih gradova.

Dvojica uspješnih sportista danas su najavili skoro osnivanje fondacije koja će se baviti humanitarnim radom i prikupljanjem pomoći, prije svega za oboljelu djecu.