{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spor oko izgradnje mosta dospio na sud

S
20.3.2009. u 18:45
0
20
Spor oko izgradnje mosta dospio na sud
0
Spor oko izgradnje mosta dospio na sud
Izgradnja pješačkog mosta Radićeva ulica – Likovna akademija ponovo je odgođena jer je firma koja je izgubila na javnom konkurs za izvođača radova podnijela prigovor a kasnije i tužbu, saznaje Sarajevo-x.com u općini Centar koja inače vodi ovaj projekat.
Naime, nadležna služba objavila je konkurs za dostavu ponuda za izgradnju pješačkog mosta preko rijeke Miljacke, a ponude su dostavili Poslovna udruga „Hering“ i „IN“ te konzorcij GP "ŽGP", „METALNO“ i „“Divel“.

Komisija za javne nabavke, nakon izvršenog javnog otvaranja prispjelih ponuda, provela je potrebne analize i općinskom načelniku podnijela izvještaj sa preporukom da se ponuda Konzorcija GP "ŽGP" Sarajevo , "METALNO". d.d. Zenica i Divel d.o.o. Sarajevo prihvata za dodjelu ugovora.

„Po prigovoru Poslovne udruge "Hering" d.d. Široki Brijeg i IN d.oo Sarajevo od 10.12. 2008. godine donesena je odluka o obustavljanju postupka za dodjelu ugovora za izgradnju pješačkog mosta preko rijeke Miljacke do donošenja konačne odluke“, kazali su nam u općini Centar.

U januaru 2009. godine Ured za razmatranje žalbi donio je Rješenje o odbijanju žalbi ponuđača Poslovne udruge Hering i „IN“, koja je kasnije pokrenula upravni spor odnosno podnijela tužbu protiv Ureda za razmatranje žalbi kod Suda Bosne i Hercegovine.

Početak i dinamika radova na izgradnji mosta koji će spajati dvije obale Miljacke zavisit će od presude suda.

Prema idejnom rješenju, koje su uradili studenti Likovne akademije, most bi trebalo da bude izgrađen od čelične konstrukcije sa betonskim šipovima, modernim materijalom od drveta i ogradom od stakla.

Ideja je da izgradnjom mosta i "oživljavanjem" Radićeve ulice, stvori atraktivni gradski prostor sa brojnim kulturnim sadržajima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: