{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva na 15-godišnjicu od početka agresije

N
9.7.2004. u 10:12
0
0
Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva na 15-godišnjicu od početka agresije
0
Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva na 15-godišnjicu od početka agresije
Do 2007., na 15-godišnjicu od početka agresije na grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, trebao bi se izgraditi spomenik ubijenoj djeci i djeci žrtvama rata u Sarajevu u razdoblju 1992.-1995.
To je jedan od zaključaka s jučer održane zajedničke sjednice Organizacijskog i Izvršnog odbora, koji su službeno oformljeni i imenovani odlukom Gradskog vijeća Grada Sarajeva 27. aprila ove godine, s ciljem podizanja spomenika najnevinijim žrtvama u proteklom ratu.

Sudionici današnjeg skupa, kojeg je vodio zamjenik gradonačelnika, a ujedno i predsjednik Izvršnog odbora Željko Komšić, složili su se da će se iduća sjednica Organizacijskog odbora održati u prvoj sedmici septebra. Na toj bi se sjednici trebala razmatrati lokacija za izgradnju spomenika te izjasniti o tome treba li pristupiti postojećem idejnom rješenju ili raspisati natječaj za izbor novog.

Predloženo je da ovim projektom bude obuhvaćena izgradnja spomenika, uređenje spomen-aleje te da se izda spomenica koja bi sadržavala biografije i slike ubijene djece. Sudionici skupa usuglasili su se da će se ovaj projekt finansirati iz proračunskih sredstava kantona, grada i općina.

Na kraju je također dogovoreno da se u rad Izvršnog odbora, kao operativnog tijela, uključe kantonalni ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša, kantonalni ministar za pitanja branilaca i kantonalni ministar rada, socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, a da se u rad Organizacijskog odbora uključi jedan broj direktora sarajevskih osnovnih škola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: