BiH
0

Spomen-ploča na mostu Ciglane, sjećanje na četvero ubijenih Sarajlija

FENA
Članovi Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992 - 1995. krajem protekle sedmice postavili su novu spomen-ploča na mostu Ciglane u Sarajevu, iznad zelene pijace. Finansijsku podršku pružila im je Općina Centar.

Organizatori su podsjetili da su vandali uništili staru spomen-ploču koja je bila postavljena kao znak sjećanja na četvero Sarajlija, koji su tokom opsade Sarajeva, 6. decembra 1993. godine na tom mostu ubijeni od granate ispaljene sa agresorskih položaja na Poljinama.

Toga dana su nastradali Salko Balaš (1971) i Ibro Mašić (1937), te maloljetni Selma Zulčić (1977) i Admir Džidić (1976).

"U dogovoru sa načelnikom Općine Centar Dževadom Bećirevićem koji je odobrio da iz sredstava rezervi finansira postavljanje nove spomen-ploče i s obzirom da je stradalo i dvoje maloljetne djece, naše udruženje je angažovalo firmu za postavljanje nove spomen-ploče. Zahvalni smo načelniku Bećireviću na iskazanoj spremnosti da se obilježe mjesta stradanja naše djece i sugrađana tokom proteklog rata", kazao je predsjednik Udruženja Fikret Grabovica, saopćeno je iz Općine Centar.