{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spomen-obilježja u Sarajevu će biti intenzivnije nadzirana

F
8.9.2011. u 11:43
0
5
Spomen-obilježja u Sarajevu će biti intenzivnije nadzirana
0
Spomen-obilježja u Sarajevu će biti intenzivnije nadzirana
Povodom učestalih nemilih događaja na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji održao je danas u Gradskoj upravi drugi radni sastanak s predstavnicima Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., Općine Centar, Prve policijske uprave, KJKP "Park" i KJKP "Rad", saopćeno je iz Gradske uprave.
Na osnovu zaključaka s prvog radnog sastanka, formiran je mobilni tim, sastavljen od komunalnih redara KJKP "Park" i "Rad" i policije, koji će od 12. septembra intenzivnije nadzirati lokalitet Velikog parka, ali i ostala spomen-obilježja u gradu.

Najprije će se apelovati ili upozoravati nesavjesni građani i vlasnici kućnih ljubimaca, a u slučaju nepoštivanja usmenih upozorenja bit će izdati prekršajni nalozi. Također će se putem videonadzora, čije je postavljanje finansirala Općina Centar, dodatno pratiti dešavanja na ovom lokalitetu.

U ovim aktivnostima očekuje se i saradnja samih građana na koje se apeluje da prijavljuju nemile događaje na ovom lokalitetu. Budući da su s ove lokacije nestale table koje je postavio KJKP "Park" a koje označavaju zabranu dovođenja kućnih ljubimaca, uskoro će biti postavljene nove table a na nekima od njih nalazit će se obrazloženja zabranjenih aktivnosti na lokalitetu Spomen-obilježja ubijenoj djeci.

Ovaj radni sastanak inicirali su učestali nemili događaji na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva: ispisivanje neprimjerenih natpisa, odnosno grafita na samom Spomen-obilježju koje je veoma teško ukloniti ali i neprimjerene situacije u kojima su akteri kućni ljubimci neodgovornih i bahatih vlasnika. Zbog svega ovoga posebno su bili ogorčeni članovi Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: