{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spomen-kompleks Draži Mihailoviću?

S
17.7.2009. u 15:51
0
43
Spomen-kompleks Draži Mihailoviću?
0
Spomen-kompleks Draži  Mihailoviću?
Predsjednik Ravnogorskog pokreta Republike Srpske (RS) Dušan Sladojević rekao je danas u Undruljama kod Višegrada, na obilježavanju 63. godišnjice od strijeljanja generala Dragoljuba Mihailovića, da se konačno ostvaruje zahtjev pokreta o pronalasku groba komandanta nekadašnje Srpske vojske u otadžbini.
"Pokrenuli smo inicijativu i sada strpljivo čekamo da Komisija Vlade Srbije potvrdi da se generalove kosti nalaze u Lisičijem potoku ili na nekom drugom mjestu, da se naučnim metodama ispita da li je to njegov skelet a onda ćemo pokrenuti široku akciju izgradnje spomen-kompleksa slavnom srpskom komandantu", rekao je Sladojević.

Godišnjica obilježavanja strijeljanja Draže Mihailovića počela je obilaskom spomen-obilježja i parastosom u Undruljama, gdje je OZNA 13. marta 1946. godine uhapsila generala i ubila njegove pratioce majore Nikolu Majstorovića i Dragišu Vasiljevića, te poručnika Blagoja Kovača.

Predsjednik Ravnogorskog pokreta Višegrad Miro Jeremić je rekao da je cilj ove nestranačke organizacije da se izbori za pravu istinu o stradanju srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, a posebni rasvjetli sudbina generala Mihailovića i njegovih saboraca, "i s njih skine ljaga koju su nabacile komunističke vlasti".

Na skupu u Draževini govorili su i vojvoda Slavko Aleksić, predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije Višegrad Dražen Perendija i književnik iz Beograda Antonije Đurić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: