Klinički centar Banja Luka
54

Špirićevo zdravstveno stanje stabilno nakon operacije

FENA
Nikola Špirić
Nikola Špirić
Postoperativni tok ministra finansija i trezora BiH Nikole Špirića protiče stabilno, potvrđeno je u nedjelju Agenciji Fena iz Kliničkog centra Banja Luka, gdje je Špirić primljen s težim povredama nakon saobraćajne nesreće u petak navečer u Drvaru.

Dežurni ljekar Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra Banja Luka dr. Bojan Tomanić rekao je u nedjelju da je Špirić svjestan te hemodinamski i respiratorno stabilan.

Državni ministar finansija u subotu je podvrgnut operaciji kuka, a u saobraćanoj nesreći zadobio je i povredu karlice.

Po informacijama iz Drvara, saobraćajna nesreća se dogodila kod hotela "Drvar" oko 22 sata, a očevidci su ispričali da se sve desilo kada se Špirićev vozač s "audijem A6“ namjeravao da uključi na magistralni put. Međutim, iz suprotnog pravca, velikom brzinom, na njih je nalatio automobil, čiji vozač je lakše povrijeđen.

Špirić je od zadobijenih povreda pao u nesvjest, ali dok mu je ukazivana pomoć, u službeni automobil udarilo je još jedno vozilo, koje nije, navodno, primjetilo "audi“ ministra finansija.

Policija u Drvaru do završetka istrage još ne želi da se izjasni o uzrocima nesreće, a u subotu su uzete izjave od svih učesnika nesreće, koji su zadobli lakše povrede.