{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić zatražio snažniji kreditni angažman

S
25.4.2009. u 14:37
0
0
Špirić zatražio snažniji kreditni angažman
0
Špirić zatražio snažniji kreditni angažman
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić zatražio je tokom susreta sa zvaničnicima Svjetske banke u Vašingtonu snažniji kreditni angažman ove banke sa BiH, a posebno kroz povoljne IDA kredite nakon sklapanja sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).
Špirić je potpredsjednika Svjetske banke za Evropu i Srednju Aziju Šigea Kacuu, izvršnog direktora Holandske konstituence za Svjetsku banku Ruda Trefersa i izvršnog direktora Svjetske banke za BiH Džejn Armitaž informisao da je u toku proces pregovora BiH sa MMF-om o stend baj aranžmanu i istakao potrebu pojednostavljivanja procedura za dobijanje sredstava Svjetske banke.

Tokom susreta je razgovarano o programu podrške budžetima, kao i posebnom programu kredita za razvoj malih i srednjih preduzeća, o čemu je postignuta načelna saglasnost, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Špirić je sa zvaničnicima Svjetske banke analizirao i aktuelni portfolio Svjetske banke u BiH, pri čemu je zaključeno da nema evidentnih problema u realizaciji projekata.

Na sastanku sa Trefersom, Špirić je naglasio spremnost Savjeta ministara da radi zajedno sa predstavnicima Douing biznis /Doing Business/ tima kako bi bio ostvaren evidentan progres, koji bi značio bolje rangiranje BiH u izvještaju Duing biznisa.

U vezi s tim, predsjedavajući Savjeta ministara je izvršnog direktora Holandske konstituence informisao da je u BiH formirana radna grupa sa zadatkom da ostvari progres na polju poslovnog okruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: