{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić zatražio snažniji kreditni angažman

S
25.4.2009. u 14:37
0
0
Špirić zatražio snažniji kreditni angažman
0
Špirić zatražio snažniji kreditni angažman
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić zatražio je tokom susreta sa zvaničnicima Svjetske banke u Vašingtonu snažniji kreditni angažman ove banke sa BiH, a posebno kroz povoljne IDA kredite nakon sklapanja sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).
Špirić je potpredsjednika Svjetske banke za Evropu i Srednju Aziju Šigea Kacuu, izvršnog direktora Holandske konstituence za Svjetsku banku Ruda Trefersa i izvršnog direktora Svjetske banke za BiH Džejn Armitaž informisao da je u toku proces pregovora BiH sa MMF-om o stend baj aranžmanu i istakao potrebu pojednostavljivanja procedura za dobijanje sredstava Svjetske banke.

Tokom susreta je razgovarano o programu podrške budžetima, kao i posebnom programu kredita za razvoj malih i srednjih preduzeća, o čemu je postignuta načelna saglasnost, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Špirić je sa zvaničnicima Svjetske banke analizirao i aktuelni portfolio Svjetske banke u BiH, pri čemu je zaključeno da nema evidentnih problema u realizaciji projekata.

Na sastanku sa Trefersom, Špirić je naglasio spremnost Savjeta ministara da radi zajedno sa predstavnicima Douing biznis /Doing Business/ tima kako bi bio ostvaren evidentan progres, koji bi značio bolje rangiranje BiH u izvještaju Duing biznisa.

U vezi s tim, predsjedavajući Savjeta ministara je izvršnog direktora Holandske konstituence informisao da je u BiH formirana radna grupa sa zadatkom da ostvari progres na polju poslovnog okruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: