{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić: Veliki su izazovi pred ovom zemljom

F
4.1.2007. u 13:24
0
0
Špirić: Veliki su izazovi pred ovom zemljom
0
Špirić: Veliki su izazovi pred ovom zemljom
Učinit ću sve da svaki dan građanima Bosne i Hercegovine bude bolje, izjavio je Nikola Špirić, nakon što je danas odlukom Predsjedništva BiH imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH u narednom četverogodišnjem periodu.
Veliki su izazovi pred ovom zemljom i ovo je vrijeme kada ću ja, barem, manje pričati, a više raditi zajedno sa svojim timom kako bismo udovoljili svim obavezama koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom u četverogodišnjem periodu, izjavio je novinarima Nikola Špirić.

Nikola Špirić je na pres-konferenciji, koja je održana nakon prve hitne sjednice Predsjedništva BiH, zahvalio predsjedavajućem i članovima Predsjedništva na ukazanom povjerenju. Naglasio je kako „ostaje kratko vrijeme da dobijemo imena za ministarska mjesta i zamjenike ministara te sačini operacionalizacija programa na bazi ciljeva koje su lideri političkih partija jučer dogovorili“.

„Nadam se da ćemo taj posao vrlo brzo uspješno završiti i izaći pred Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH s programom koji će biti okosnica našeg djelovanja u narednom periodu“, kazao je.

Istaknuo je da se, kada je u pitanju Vijeće ministara BiH, mora poštovati parlamentarna procedura, procedura provjere ministara.

„Ne treba čekati krajnji rok. Mislim da sve možemo uraditi, uz pretpostavku zajedničke maksimalne koordinacije i želje, do kraja januara, eventualno prve sedmice februara“, izjavio je Špirić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je izjavio da je Predsjedništvo BiH danas glasalo i donijelo odluku o imenovanju poštujući sve procedure predviđene zakonom poslije izbora.

„Mislim da BiH, poslije ovoga, ulazi u brzu, završnu implementaciju izbornih rezultata i da ćemo u što kraćem roku, poslije sjednice Parlamenta 11. ovog mjeseca, doći do Vijeća ministara BiH“, kazao je Radmanović.

Govoreći o programskim ciljevima koje su predstavnici sedam političkih stranaka usuglasili jučer na sastanku u Predsjedništvu BiH u Sarajevu, Radmanović je naglasio da su oni većim dijelom vrlo konkretni i jasni.

„Nije tajna da u BiH imamo razlika kada je u pitanju pogled na unutarnje uređenje BiH. Jučer smo rekli da je svih sedam političkih stranaka koje će činiti parlamentarnu većinu – za reformu Ustava. Reforma Ustava u svakoj zemlji, pa i u BiH, jeste mukotrpan posao oko kojeg treba da se usuglasimo - politički predstavnici, i kada nije zemlja ovako složena kao što je Bosna i Hercegovina. Ali velika je stvar da smo se opredijelili svi da na tome radimo“, riječi su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: