|

Špirić tvrdi: Vijeće ministara pretvorilo se u zavod za zapošljavanje

Špirić tvrdi: Vijeće ministara pretvorilo se u zavod za zapošljavanje
32
S
SRNA
28.5.2019. u 11:02
15
komentara
32

dijeljenja
Špirić tvrdi: Vijeće ministara pretvorilo se u zavod za zapošljavanje Foto: D. S./Klix.ba
Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas da podaci kojima raspolaže pokazuju da je u februaru ove godine na platnom spisku institucija BiH bilo 538 ljudi više nego u septembru 2018, navodeći da to znači da se Vijeće ministara u tehničkom mandatu pretvorio u zavod za zapošljavnje.
"Ovi brojevi pokazuju zašto se ne dozvoljava formiranje vlasti jer je nakon izbora krenuo stampedo u zapošljavanju, pa je odlazeći Savjet ministara požurio da uhljebi svoj kadar i ispuni predizborna obećanja o novim radnim mjestima, ignorišući obaveze preuzete kod Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke", rekao je Špirić Srni.

Prema njegovim riječima, ministri iz SDS-a i PDP-a u Vijeću ministara su se od preuzimanja funkcija borili za fotelje sebi bliskim ljudima i zbog toga trgovali rukovodećim pozicijama u ključnim institucijama gdje su na čelu bili Srbi i prepustili ih drugim narodima, kao što je bio slučaj u Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka ili Direkciji za evropske integracije.

"Sada se opiru formiranju vlasti u zajedničkim organima samo da bi popunili preostale rukovodeće pozicije i tako nastavili da kontrolišu institucije i nakon odlaska", naglasio je Špirić.

On je naveo da je pred odlazak ovog Vijeća ministara na budžetu institucija BiH 22.350 ljudi, od kojih je skoro 12.500 u administraciji i policijskim agencijama, a 9.880 u Oružanim snagama, dok su raspisani konkursi za prijem još 150 policajaca i niz konkursa za popunu mjesta u državnoj službi.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...