{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić: Smanjiti prostor lobističkim grupama

F
27.12.2007. u 15:30
0
0
Špirić: Smanjiti prostor lobističkim grupama
0
Špirić: Smanjiti prostor lobističkim grupama
Foto: Reuters
Vijeće ministara BiH donijelo je danas odluku o usaglašavanju i utvrđivanju carinske tarife BiH za 2008. godinu, saopćio je novinarima po završetku sjednice predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prema njegovim riječima, carinska tarifa BiH za 2008. godinu je usaglašena s kombiniranom nomenklaturom Evropske unije za 2008. godinu, čime BiH i u toj oblasti ispunjava svoje obaveze.

On je naglasio da to ne znači promjenu carinskih stopa, jer se one ne mogu mijenjati samo zakonom.

- Izmjene i dopune Zakona o carinskim stopama su ozbiljan posao koji zahtijeva ozbiljan proračun. Tu moramo smanjiti prostor lobističkim grupama u BiH, koje nanose veliku štetu i zato je zatraženo mišljenje Uprave za indirektno oporezivanje, Vijeća ministara i Evropske komisije. Pošto smo se izjasnili da evropski put nema alternative, onda moramo poštovati evropske standarde, kazao je Špirić.

Vijeće ministara je danas, također, donijelo odluku o imenovanju radne grupe za utvrđivanje državne imovine izvan teritorije BiH.

Špirić je rekao da su dugo vođene rasprave o tome zašto se to ne radi, a danas je donesena odluka o formiranju radne grupe s tačno određenim rokovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: