{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić s irskim ministrom vanjskih poslova

F
7.11.2007. u 12:24
0
0
Špirić s irskim ministrom vanjskih poslova
0
Špirić s irskim ministrom vanjskih poslova
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u ostavci Nikola Špirić primio je u srijedu u Sarajevu irskog ministra vanjskih poslova Dermota Aherna.
Predsjedavajući Špirić je naglasio potrebu jačanja bilateralnih odnosa između BiH i Irske, a naročito dinamike rasta ekonomske saradnje dviju zemalja.

Ujedno je zahvalio Irskoj na donacijama i ukupnoj podršci koju ta zemlja pruža Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Razgovarano je i o mogućnostima irskih investicija u BiH, za šta je neophodna politička i ekonomska stabilnost.

Informirajući irskog ministra o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, Špirić je naglasio kako je od vitalne važnosti unutrašnji dijalog bh. političara.

Konstatirao je da je BiH jedina zemlja u regiji koja nema ugovorni odnos sa Evropskom unijom, što samo po sebi otvara mnoga pitanja te upozorio i na opasnost prisutnih tendencija izlaska iz okvira Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH.

Irski ministar vanjskih poslova Dermot Ahern smatra da je evropska perspektiva za BiH najbolji lijek za prevladavanje unutrašnjih problema, a to je ilustrirao iskustvima svoje zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: