|

Špirić razgovarao sa američkim zvaničnicima

Špirić razgovarao sa američkim zvaničnicima
0
F
FENA
19.10.2007. u 22:26
0
komentara
0

dijeljenja
Špirić razgovarao sa američkim zvaničnicima
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH dr. Nikola Špirić rekao je danas u Vašingtonu, u razgovoru sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za odnose sa evropskim i evroazijskim zemljama Danijelom Fridom i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Rozmari di Karlo, da je politika negacije opasna u BiH i da svi moraju poštivati Ustav.
Predsjedavajući Špirić je izrazio žaljenje što proteklo vrijeme u BiH nije korisnije utrošeno po pitanju reformi. Još jednom je istakao nephodnost dijaloga unutar BiH. navodi se u saopćenju Službe za informiranje VMBiH.

Predsjedavajući Špirić je naglasio da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU za Bosnu i Hercegovinu najvažniji dokument poslije Dejtonskog sporazuma.

Pomoćnik državnog sekretara Frid je naglasio da SAD podržavaju evropsku budućnost BiH; Dejtonski sporazum kao osnovu funkcioniranja BiH; visokog predstavnika međunarodne zajednice i njegove mjere, čija je svrha jačanje države; kao i rad predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

SAD su protiv radikalizma bilo koje vrste i ne podržavaju one koji pozivaju na ukidanje Republike Srpske niti one koji dovode u pitanje državu BiH, istakao je Frid, napominjući da američku podršku nemaju ni one političke stranke koje negiraju Dejtonski sporazum.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.