{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić razgovarao sa američkim zvaničnicima

F
19.10.2007. u 22:26
0
0
Špirić razgovarao sa američkim zvaničnicima
0
Špirić razgovarao sa američkim zvaničnicima
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH dr. Nikola Špirić rekao je danas u Vašingtonu, u razgovoru sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za odnose sa evropskim i evroazijskim zemljama Danijelom Fridom i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Rozmari di Karlo, da je politika negacije opasna u BiH i da svi moraju poštivati Ustav.
Predsjedavajući Špirić je izrazio žaljenje što proteklo vrijeme u BiH nije korisnije utrošeno po pitanju reformi. Još jednom je istakao nephodnost dijaloga unutar BiH. navodi se u saopćenju Službe za informiranje VMBiH.

Predsjedavajući Špirić je naglasio da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU za Bosnu i Hercegovinu najvažniji dokument poslije Dejtonskog sporazuma.

Pomoćnik državnog sekretara Frid je naglasio da SAD podržavaju evropsku budućnost BiH; Dejtonski sporazum kao osnovu funkcioniranja BiH; visokog predstavnika međunarodne zajednice i njegove mjere, čija je svrha jačanje države; kao i rad predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

SAD su protiv radikalizma bilo koje vrste i ne podržavaju one koji pozivaju na ukidanje Republike Srpske niti one koji dovode u pitanje državu BiH, istakao je Frid, napominjući da američku podršku nemaju ni one političke stranke koje negiraju Dejtonski sporazum.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: