BiH
0

Špirić razgovarao sa ambasadorkom Slovenije pri UN

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH dr Nikola Špirić sastao se u Njujorku sa ambasadorkom Slovenije pri Ujedinjenim nacijama Sanjom Štiglic.

Predsjedavajući Špirić je ambasadorku Štiglic informisao o pomacima koji su u proteklom periodu ostvareni u BiH, kao i o pitanjima koja su i dalje ostala neriješena. Špirić je sa zadovoljstvom konstatovao da su ti pomaci dovoljni za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Tom prilikom je naglasio da je veoma važno da taj sporazum bude potpisan 16. juna, jer bi dalje odlaganje slabilo evropsku ideju unutar Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH je ambasadorki zahvalio za svu podršku koju Slovenija u kapacitetu predsjedavajuće Evropskom unijom pruža Bosni i Hercegovini.

Ambasadorka Štiglic je izrazila zadovoljstvo zbog napretka koji je BiH ostvarila u prethodnom periodu, a koji je potvrđen i na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Naglasila je da će za Bosnu i Hercegovinu poslije potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju uslijediti izuzetno zahtjevan period i izrazila uvjerenje da će BiH biti sposobna da savlada te izazove.