{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić razgovarao s ruskom delegacijom

F
6.9.2007. u 15:48
0
0
Špirić razgovarao s ruskom delegacijom
0
Špirić razgovarao s ruskom delegacijom
Investiranje ruskih kompanija u privredu Bosne i Hercegovine solidna je osnova za povećanje nivoa bilateralnih trgovinsko-ekonomskih odnosa i zbog toga treba podržati nove investicione projekte koji bi doprinijeli poboljšanju ukupne bilateralne suradnje.
Špirić je kazao da je neophodno unaprijediti trgovinsko-ekonomsku suradnju BiH i Ruske Federacije. Smatra da je u oblasti bilateralnog reguliranja odnosa potrebno što prije usuglasiti sporazume o promociji i zaštiti stranih investicija i o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i regulirati klirinške obaveze bivšeg SSSR-a prema BiH, iz robne razmjene između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ te duga Bosne i Hercegovine za isporuku ruskog prirodnog gasa u periodu od 1991. do 1995. godine, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Rukovoditelj ruske Federalne agencije za građevinarstvo i stambeno-komunalne poslove Sergej Ivanovič Kruglik, koji predvodi delegaciju ruskih biznismena, upoznao je Špirića o ekonomskoj situaciji u Ruskoj Federaciji i tamnošnjim razvojnim projektima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: