{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić razgovarao s direktorima penzijskih fondova o reformi penzijskog sistema

F
3.7.2007. u 17:13
0
0
Špirić razgovarao s direktorima penzijskih fondova o reformi penzijskog sistema
0
Špirić razgovarao s direktorima penzijskih fondova  o reformi penzijskog sistema
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić razgovarao je danas u Sarajevu s direktorom Fonda PIO RS-a Zoranom Mastilom i direktorom Zavoda PIO/MIO FBiH Nadirom Kovačevićem i tom prilikom izrazio nadu da će vrijeme koje dolazi sigurno rezultirati dobrim reformskim rješenjima u toj oblasti.
"Reforma jeste stvar procesa, a ne trenutka, ali da bismo ušli u snažnije reforme potrebno je da imamo međusobno dobre komunikacije. To jeste tako kad su u pitanju dva penzijska fonda u BiH, a zato je i današnji razgovor važan“, kazao je Špirića na pres-konferenciji nakon susreta.

Tokom razgovora s direktorima penzijskih fondova dva bh. entiteta Špirić je informiran o toku projekta reforme penzionog sistema u BiH koji se realizira putem tehničke pomoći Svjetske banke.

On je izrazio zadovoljstvo što se taj projekt odvija normalnim tempom i što, kako je kazao, postoji dobra stručna i ljudska komunikacija na nivou dva fonda. Smatra da je za očekivati da će rješenja o reformi penzionog sistema u BiH biti takva da će se njima garantirati jednako pravo za sve korisnike, te ističe da za svaki snažni iskorak treba i određeni nivo političkog povjerenja.

Direktori penzionih fondova dva bh. entiteta Nadir Kovačević i Zoran Mastilo pojasnili su da se reformski proces odvija na nivou entiteta i precizirali da su vlade dva bh. entiteta formirale ekspertne grupe koje rade na modeliranju budućeg penzionog sistema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: