{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić razgovarao s direktorima penzijskih fondova o reformi penzijskog sistema

F
3.7.2007. u 17:13
0
0
Špirić razgovarao s direktorima penzijskih fondova o reformi penzijskog sistema
0
Špirić razgovarao s direktorima penzijskih fondova  o reformi penzijskog sistema
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić razgovarao je danas u Sarajevu s direktorom Fonda PIO RS-a Zoranom Mastilom i direktorom Zavoda PIO/MIO FBiH Nadirom Kovačevićem i tom prilikom izrazio nadu da će vrijeme koje dolazi sigurno rezultirati dobrim reformskim rješenjima u toj oblasti.
"Reforma jeste stvar procesa, a ne trenutka, ali da bismo ušli u snažnije reforme potrebno je da imamo međusobno dobre komunikacije. To jeste tako kad su u pitanju dva penzijska fonda u BiH, a zato je i današnji razgovor važan“, kazao je Špirića na pres-konferenciji nakon susreta.

Tokom razgovora s direktorima penzijskih fondova dva bh. entiteta Špirić je informiran o toku projekta reforme penzionog sistema u BiH koji se realizira putem tehničke pomoći Svjetske banke.

On je izrazio zadovoljstvo što se taj projekt odvija normalnim tempom i što, kako je kazao, postoji dobra stručna i ljudska komunikacija na nivou dva fonda. Smatra da je za očekivati da će rješenja o reformi penzionog sistema u BiH biti takva da će se njima garantirati jednako pravo za sve korisnike, te ističe da za svaki snažni iskorak treba i određeni nivo političkog povjerenja.

Direktori penzionih fondova dva bh. entiteta Nadir Kovačević i Zoran Mastilo pojasnili su da se reformski proces odvija na nivou entiteta i precizirali da su vlade dva bh. entiteta formirale ekspertne grupe koje rade na modeliranju budućeg penzionog sistema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: