{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić primio zamjenika ministra odbrane SAD-a

F
1.10.2008. u 12:47
0
0
Špirić primio zamjenika ministra odbrane SAD-a
0
Špirić primio zamjenika ministra odbrane SAD-a
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas u Sarajevu visoku delegaciju Ministarstva odbrane SAD-a, predvođenu zamjenikom ministra odbrane Gordonom Englandom, saopćeno je iz Generalnog sekretarijata Vijeća ministara.
Predsjedavajući Špirić je informirao zamjenika ministra odbrane Englanda o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na napredak koji je ostvaren u 2008. godini, a koji se odnosi na potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, pregovore o liberalizaciji viznog režima, Intenzivirani dijalog sa NATO-om, pregovore o pristupanju Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, kao i očuvanju makroekonomske stabilnosti.

Predsjedavajući Špirić je zahvalio za američku podršku u vezi s odlukom NATO-a da BiH dodijeli status Intenzivnog dijaloga, što je nagrada za sve što je učinjeno u reformi odbrane, ali i podstrek da se i dalje predano nastavi raditi na tom polju.

Na sastanku je ocijenjeno da su Bosni i Hercegovini za punopravno članstvo u NATO-u, osim vojnih, potrebne i političke i ekonomske reforme.

Zamjenik američkog ministra England je rekao da će SAD nastaviti da pruža podršku miru i stabilnosti na Balkanu, kao podršku BiH na njenom putu ka EU i NATO-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: