{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić primio Schmunka u oproštajnu posjetu

F
FENA
24.6.2008. u 16:04
0
0
Špirić primio Schmunka u oproštajnu posjetu
0
Špirić primio Schmunka u oproštajnu posjetu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je u utorak u Sarajevu u oproštajnu posjetu ambasadora Savezne Republike Njemačke u našoj zemlji Michaela Schmunka, saopćeno je iz Vijeća ministara.
Ambasador Schmunk je sa zadovoljstvom konstatirao da se situacija u BiH u odnosu na vrijeme kada je počeo svoju diplomatsku misiju značajno poboljšala i da je ona ušla u mirne vode upravo zahvaljujući i predsjedavajućem Špiriću.

Uz ocjenu da je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) s EU-om historijski čin kojim su otvorena vrata evropske budućnost BiH, predsjedavajući Špirić je rekao da je pred našom zemljom još dosta posla.

Špirić je kao imperativ podvukao izgradnju povjerenja unutar zemlje i naglasio da sva pitanja mogu biti riješena na temelju unutrašnjeg dijaloga.

Sagovornici su se osvrnuli i na mogućnost ustavne reforme.

Predsjedavajući Špirić je ocijenio da se ne smije "prosuti pozitivna energija, stvorena potpisom SSP-a" i da je potrebno pristupiti reformi na način da Ustav BiH ne predstavlja "usko grlo" u procesu evropskih integracija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: