{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić primio Rehna

F
3.12.2007. u 18:02
0
0
Špirić primio Rehna
0
Špirić primio Rehna
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH u ostavci Nikola Špirić primio je danas u Sarajevu komesara EU za proširenje Olija Rehna.
Predsjedavajući Špirić je informirao komesara Rehna da je rezultat unutrašnjeg dijaloga u BiH mostarska Deklaracija i Akcioni plan o reformi policije.

Naglasio je da je na današnjoj sjednici Vijeća ministara potvrđena čvrsta opredijeljenost BiH evropskim vrijednostima te ocijenio da bi parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju predstavljalo uvod u izvršavanje konkretnih zadataka na putu ka integraciji u EU.

Podsjetio je na posljednju tešku političku krizu kroz koju je prolazila BiH uz ocjenu da je to bila jedna od onih kriza iz koje se moglo dovoljno naučiti i izvući pouka.

Komesar Rehn je naglasio potrebu dalje konkretizacije mostarske Deklaracije i Akcionog plana za njeno provođenje. Čestitao je Špiriću za ponovno pokretanje Vijeća ministara nakon političke krize naglasivši da će izvršna vlast na nivou BiH ponijeti glavni teret izazova koji stoje pred BiH na putu ka EU, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: