BiH
0

Špirić primio Markicu Dodiga i predstavnike Boćarskog saveza BiH

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH dr Nikola Špirić primio je danas u Sarajevu reprezentativca BiH u boćanju i najuspješnijeg sportistu BiH u 2007. godini Markicu Dodiga, selektora Reprezentacije BiH u boćanju Jakova Lončara, predsjednika Boćarskog saveza BiH i predsjednika Organizacionog odbora Svjetskog prvenstva u boćanju u Grudama 2007. godine Vinka Zorića sa saradnicima.

Predsjedavajući Špirić je čestitao na sportskim uspjesima Dodigu, koji je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Grudama osvojio dvije zlatne medalje u disciplinama precizno izbijanje i bližanje i izbijanje u krug. Špirić je izrazio spremnost za nastavkom podrške Savjeta ministara Boćarskom savezu, koji ostvaruje svjetski priznate rezultate. Naglasio je da će usvajanje Zakona o sportu otvoriti perspektive razvoju sporta u cjelini.

Predsjednik Organizacionog odbora Svjetskog prvenstva u boćanju u Grudama Vinko Zorić je rekao da su u Boćarskom savezu BiH ponosni što je predsjedavajući Špirić otvorio Svjetsko prvenstvo u boćanju. Predstavnici Boćarskog saveza BiH su uručili predsjedavajućem Špiriću lično i Savjetu ministara BiH, kao glavnom pokrovitelju, plakete i zahvalnice za pomoć za uspješno organizovanje Svjetskog prvenstva u boćanju „Grude 2007“. Zorić je informisao Špirića o planiranim takmičenjima za ovu godinu i zatražio podršku Savjeta ministara BiH kako bi se sačuvao rejting i uspjeh koji su reprezentativci BiH do sada ostvarili.

Predsjedavajući Špirić se interesovao za uslove u kojima rade sportisti koji ostvaruju svjetski priznate rezultate.