{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić primio komandanta EUFOR-a

S
26.12.2007. u 14:34
0
0
Špirić primio komandanta EUFOR-a
0
Špirić primio komandanta EUFOR-a
Foto: Arhiva
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u ostavci dr Nikola Špirić primio je danas u nastupnu posjetu komandanta EUFOR-a Ignasija Martina Viljalaina.
Predsjedavajući Špirić je ocijenio da je trenutna bezbjednosna situacija u BiH dobra, naglašavajući značaj uloge EUFOR-a u očuvanju sigurnog i stabilnog okruženja.

„Prisustvo EUFOR-a u BiH je jedan od stabilizirajućih faktora“, naveo je predsjedavajući Špirić, izrazivši zadovoljstvo što je bio u prilici da, govoreći pred Savjetom bezbjednosti UN, zatraži produženje mandata misije EUFOR-a.

Dr Špirić je informisao generala Viljalaina o situaciji u BiH, sa posebnim osvrtom na reformu policije i ispunjavanje preostalih uslova za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Ocijenio je da je parafiranjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kreirana pozitivna politička klima za napredak u svim drugim oblastima.

General Viljalain je ocijenio da je bezbjednosna situacija u BiH na visokom nivou i izrazio nadu da će tako i ostati. Komandant EUFOR-a je potvrdio opredijeljenost međunarodne zajednice u podršci Bosni i Hercegovini. Naglasio je da potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju predstavlja važan korak na putu BiH ka EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: