BiH
0

Špirić primio delegaciju Parlamenta Jordana

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je delegaciju Parlamenta Jordana predvođenu predsjednikom Parlamenta Abdulhadijem Atalahom Jafarom Majalijem.

Špirić je ocijenio da izuzetno dobre političke odnose dviju zemalja ne prati adekvatna ekonomska saradnja. Rekao je da postoje velike mogućnosti za bolje ekonomske veze.

Naglasio je opredijeljenost Vijeća ministara da unapređuje formalnopravni okvir da bi ta saradnja bila intenzivnija. On je potencirao mogućnosti u turizmu i povezivanje privrednika dviju zemalja.

Razgovarano je i o saradnji na multilateralnom planu.

Predsjedavajući Špirić je informirao delegaciju jordanskog parlamenta o razvojnom putu BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas.

Naglasio je da je BiH paralelno vodila tri izuzetno teška i zahtjevna procesa: obnova ratom uništene zemlje i uspostavljanje unutrašnjeg povjerenja; tranzicija i privatizacija i proces integracije u evroatlantske tokove.

Obostrano je konstatirano da se prosperitet jedne zemlje temelji na unutrašnjem konsenzusu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.