BiH
0

Špirić primio britanskog ambasadora Tathama

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Michaela Tathama, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Predsjedavajući Špirić je ocijenio da dogovor, koji su u subotu postigli politički lideri na sastanku u Odžaku, predstavlja napredak i da će obaveze iz tog sporazuma veoma brzo biti pretočene u tačke dnevnog reda Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je još jednom ponovio da je veoma važno da se u BiH probudi osjećaj za stalnu unutrašnju komunikaciju, u kojoj se krije uspjeh ove zemlje.

Špirić je informirao ambasadora Tathama o aktivnostima Vijeća ministara BiH u ispunjavanju obaveza na putu ka EU, uključujući posljednju sjednicu s entitetskim premijerima u Banjoj Luci.

Rekao je da će Vijeće ministara jednom mjesečno prolaziti kroz te obaveze, a najmanje jednom u tri mjeseca sastajati se u proširenom sastavu da bi bila postignuta željena dinamika na evropskom putu BiH.