{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić pred Vijećem sigurnosti UN-a o reformi policije i ustavnim promjenama u BiH

F
15.5.2007. u 13:50
0
0
Špirić pred Vijećem sigurnosti UN-a o reformi policije i ustavnim promjenama u BiH
0
Špirić pred Vijećem sigurnosti UN-a o reformi policije i ustavnim promjenama u BiH
Predsjedavajući VMBiH Nikola Spirić otputovao je danas u Njujork, gdje će u srijedu pred Vijećem sigurnosti UN-a govoriti o napretku koji je u BiH postignut i poteškoćama u realizaciji najvažnijih programskih ciljeva njegovog kabineta: reforme policije i ustava, ekonomske reforme, nastavak reforme odbrane i intenziviranje saradnje s Haškim tribunalom.
Predsjedavajući Vijeća ministara naglasit će da u državi kakva je BiH dijalog mora biti trajna kategorija i da je osnovni problem to što ga nema dovoljno i što traje samo kada ga iniciraju predstavnici međunarodne zajednice. Osvrnuće se i na ulogu međunarodne zajednice u BiH, koja je uradila veoma mnogo u našoj zemlji, ali je stvorila preveliku dozu zavisnosti kod domaćih političara.

Predsjedavajući Špirić će posebno istaći da je slabljenje nacionalizma i eliminacija radikalizma ono što je najvažnije za BiH i njene građane. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić će se u Njujorku sresti i s aktuelnim predsjednikom Vijeća sigurnosti, američkim ambasadorom pri UN-u Zalmaiom Kalidžatom, te ambasadorom Ruske Federacije pri UN-u Vitalijem Čurkinom i ambasadorom Njemačke pri UN-u Tomasom Matušekom, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: