{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić pred Vijećem sigurnosti UN-a o reformi policije i ustavnim promjenama u BiH

F
15.5.2007. u 13:50
0
0
Špirić pred Vijećem sigurnosti UN-a o reformi policije i ustavnim promjenama u BiH
0
Špirić pred Vijećem sigurnosti UN-a o reformi policije i ustavnim promjenama u BiH
Predsjedavajući VMBiH Nikola Spirić otputovao je danas u Njujork, gdje će u srijedu pred Vijećem sigurnosti UN-a govoriti o napretku koji je u BiH postignut i poteškoćama u realizaciji najvažnijih programskih ciljeva njegovog kabineta: reforme policije i ustava, ekonomske reforme, nastavak reforme odbrane i intenziviranje saradnje s Haškim tribunalom.
Predsjedavajući Vijeća ministara naglasit će da u državi kakva je BiH dijalog mora biti trajna kategorija i da je osnovni problem to što ga nema dovoljno i što traje samo kada ga iniciraju predstavnici međunarodne zajednice. Osvrnuće se i na ulogu međunarodne zajednice u BiH, koja je uradila veoma mnogo u našoj zemlji, ali je stvorila preveliku dozu zavisnosti kod domaćih političara.

Predsjedavajući Špirić će posebno istaći da je slabljenje nacionalizma i eliminacija radikalizma ono što je najvažnije za BiH i njene građane. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić će se u Njujorku sresti i s aktuelnim predsjednikom Vijeća sigurnosti, američkim ambasadorom pri UN-u Zalmaiom Kalidžatom, te ambasadorom Ruske Federacije pri UN-u Vitalijem Čurkinom i ambasadorom Njemačke pri UN-u Tomasom Matušekom, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: