O crnoj listi SAD
355

Špirić: Pred Bogom i narodom tvrdim da je laž da sam umiješan u korupciju

SRNA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Zastupnik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić izjavio je danas Srni da navodi da postoje čvrsti dokazi da je on umiješan u korupciju, zbog čega ga je američka administracija stavila na "crnu listu", predstavljaju laž, spin, podmetanje i političku ucjenu.

"Odlazeći američki ambasador u SAD Maureen Cormack kaže da postoje tobože navodi da sam vršeći funkciju u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH prisvojio imovinsku korist. Nažalost, to je još jedna priča bez argumenata. Pred Bogom i narodom se kunem da je to laž, spin i podmetanje i da je to rezultat rada bolesnih umova kojih, nažalost, ne nedostaje u BiH i čime je u posljednje vrijeme hranjena američka administracija, odnosno administracija Stejt departmenta", rekao je Špirić.

On je dodao da ne može da se načudi ovom slučaju i da je nečuveno u 21. vijeku da neko politički ucjenjuje tako što na "crnu listu" stavlja najuže članove porodice, odnosno suprugu i djecu.

"To je rađeno samo u Hitlerovo vrijeme kada su govorili: Oprostićemo vam život, dovedite tatu. Ako postoje neke informacije, valjda bih i ja trebalo da znam za njih. Dakle, ovo je laž, spin i najgnusnije podmetanje koje nisam očekivao od američke administracije. Molim Boga da dođe do konsolidacije demokratije u SAD Trumpovog tipa", rekao je Špirić.

On je ponovio da nema nikakvih informacija u vezi sa navodima američke administracije ni od nadležnih domaćih institucija.

SAD su 10. septembra uvele sankcije Špiriću, a iz State departmenta je tada saopćeno da je ta odluka donesena zbog njegove umiješanosti u korupciju.