BiH
0

Špirić pozvao Đukanovića da posjeti BiH

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić pozvao je danas predsjednika Vlade Crne Gore MiIa Đukanovića u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Špirić je u pismu Đukanoviću naglasio da su BiH i Crna Gora pokrenule niz aktivnosti na planu ekonomske saradnje, ugovornog regulisanja odnosa i ostvarivanja zaštite interesa građana u dvije zemlje.

"Sve to u krajnjem cilju doprinosi unaprijeđenju bilateralnih odnosa, i stabilizaciji ukupnih prilika u regionu", ocijenio je Špirić.

"Potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) BiH s EU 16. juna u Luksemburgu, uz prethodno uručivanje Mape puta za liberalizaciju viznog režima, doživljavamo kao priznanje našim naporima, ali i kao obavezu da sa našim susjedima, koji zajedno sa nama dijele iste ciljeve na putu evropskih integracija, sarađujemo i kreiramo zajednički regionalni prostor", navodi Špirić u pismu.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je zaključio da bi posjeta premijera Đukanovića Sarajevu predstavljala novu potvrdu izvanrednih bilateralnih odnosa i bila prilika za ocjenu dosadašnje saradnje Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore i definisanje budućih zajedničkih projekata, saopćeno je danas iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.