{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić podržao rad Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH

F
18.7.2007. u 16:00
0
0
Špirić podržao rad Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH
0
Špirić podržao rad Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić razgovarao je danas u Sarajevu s delegacijom Omladinskog savjeta Republike Srpske (OMRS) o ulozi ove asocijacije u radu Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je podržao rad Komisije koji bi trebalo da rezultira omladinskom politikom na nivou BiH.

"Omladinska politika će biti onakva kakvom je vide mladi u BiH, uz poštivanje ustava i zakonskih normi“, rekao je predsjedavajući Špirić i napomenuo da je bilo kakva politizacija omladine nedopustiva i da nema njegovu podršku.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Lučiano Kaluža i potpredsjednik OSRS Živorad Kovačević, koji su članovi Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH, upoznali su predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o planovima i aktivnostima na razvoju omladinske politike na prostorima BiH.

Omladinski savjet RS-a je krovna asocijacija omladinskih nevladinih organizacija s područja cijele Republike Srpske, Studentske unije RS-a, Saveza izviđača RS-a i podmlatka Crvenog krsta RS-a. Osnovana je 2002. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: