{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić: Ohrabren sam razgovorima o reformi policije

F
16.2.2007. u 22:06
0
0
Špirić: Ohrabren sam razgovorima o reformi policije
0
Špirić: Ohrabren sam razgovorima o reformi policije
Sastanak lidera 12 parlamentarnih stranaka, koji je inicirao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić završen je kasno u petak u Sarajevu. Dogovoreno je da se razgovori o reformi policije nastave naredne sedmice, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
- Po pri prvi put smo ozbiljno razgovarali o onome što se zove reforma policije, koja je potrebna da BiH dođe do Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA). Radujem se da su lideri pozvanih političkih partija slobodno etablirali svoje stavove o reformi policije. Mislim da su ti stavovi na dohvat ruke. Ohrabren današnjim razgovorima zakazaću naredni sastanak i razgovaraćemo o ispoljenim razlikama. Ubijeđen sam da te razlike nisu velike da lideri ne bi mogli naći zajedničko, kompromisno rješenje - rekao je predsjedavajući Špirić.

Tokom cjelodnevnog sastanka o reformi policije liderima parlamentarnih političkih stranaka predstavljen je izvještaj Direkcije za reformu policije u BiH, nakon čega su učesnici razmijenili mišljenja o ovom dokumentu.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali predstavnici Direkcije za reformu policije, šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kurkulas (Dimitris Kourkoulas), šef Policijske misije Evropske unije (EUPM) u BiH Vinćenco Kopola (Vincenzo Coppola), prvi zamjenik visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Rafi Gregorijan (Raffi Gregorian) i američki ambasador u BiH Daglas Meklheni (Douglas McElhaney).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: