{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić odbio u dnevni red uvrstiti odobravanje novca za "Dane bh dijaspore"

F
19.7.2007. u 14:30
0
0
Špirić odbio u dnevni red uvrstiti odobravanje novca za "Dane bh dijaspore"
0
Špirić odbio u dnevni red uvrstiti odobravanje novca za "Dane bh dijaspore"
Nikola Špirić
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić odbio je u dnevni red današnje sjednice uvrstiti Prijedlog odluke o odobravanju novca za održavanje manifestacije „Dani BiH dijaspore“, koji je prodložio ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, saopćeno je iz Halilovićevog kabineta.
"Predsjedavajući Špirić je uprkos mojem insistiranju odbio u dnevni red uvrstiti ovu tačku, iako smo 13. jula ove godine Prijedlog odluke, uz sva potrebna mišljenja, dostavili Vijeću ministara BiH. Ovakvim odnosom, predsjedavajući Vijeća ministara dovodi u pitanje legitimitet tijela dijaspore i njenog ukupnog djelovanja“, kazao je ministar Halilović.

Prema Prijedlogu odluke, predviđena je jednokratna finansijska pomoć od 15.000 KM za organiziranje i održavanje manifestacije "Dani BiH dijaspore“.

"Dani BiH dijaspore“ bit će, pod pokroviteljstvom članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i dr. Harisa Silajdžića, te Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, održani u Centru Skenderija od 25. do 29. jula 2007. godine, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: