{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić na sastanku s Roćenom

F
12.11.2008. u 16:38
0
0
Špirić na sastanku s Roćenom
0
Špirić na sastanku s Roćenom
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas u Sarajevu ministra vanjskih poslova Crne Gore Milana Roćena.
Konstatirano je da su bilateralni odnosi dobri, ali da postoji dosta prostora za unapređenje saradnje u svim oblastima, posebno u ekonomiji.

Ocijenjeno je da će predstojeća posjeta premijera Crne Gore Mile Đukanovića BiH omogućiti novi podstrek političkoj i ekonomskoj saradnji dviju susjednih država.

Špirić je podvukao potrebu intenziviranja saradnje u infrastrukturnim projektima i formiranja međudržavnog vijeća za saradnju te izrazio zainteresiranost BiH za uspostavljanje sistemske saradnje u turizmu između dvije zemlje, putem izrade zajedničke turističke ponude.

Dodao je da je jedan od prioriteta BiH razvijanje svestrane regionalne saradnje s ciljem da zemlje regiona pojedinačno i regija kao cjelina dostignu standarde za integracije u evroatlantske strukture.

Roćen je istakao da postoji iskrena spremnost Crne Gore da gradi najbliže moguće odnose s BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: