BiH
0

Špirić: Kočim sve vansistemske procese

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić je danas u Sarajevu najavio da će jedna tematska sjednica biti posvećena radu ministarstava.

"Posvetit ćemo jednu tematsku sjednicu radu ministarstava i vidjet ćemo kako na najbolji način nastaviti da radimo u interesu građana BiH. Nije mi drago kada se mora razgovarati o slabostima u pojedinim ministarstvima, ali to je posao kojim također moramo da se bavimo. Više bi volio da pričamo o rezultatima, nego o slabostima i problemima, ali Vijeće ministara je organ kao i svi drugi organi sa svojim dobrim stvarima i sa slabostima“, kazao je Špirić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o nekim navodima da on koči određene procese, Špirić je odgovorio kako on koči sve vanusistemske procese.

"Svi vansistemski procesi u ovoj zemlji će biti zakočeni od predsjedavajućeg Vijeća ministara. Uporno pozivam da radimo u skladu s Ustavom ove zemlje i da se ne bavimo imaginacijama kakva bi ona trebala da bude. Ona je takva kakva jeste, određena Ustavom i dok se ne dese ustavne promjene moj zadatak je da radim u skladu s Ustavom“, kazao je Špirić.

Istaknuo je da ako neko želi da radi izvan Ustava nema podršku predsjedavajućeg Nikole Špirića.

"Jer za vanusistemsko djelovanje u svakoj modernoj, demokratskoj državi se snosi odgovornost, a ne proziva onaj ko štiti Ustav. Zapravo, danas postajete nacionalni heroji ukoliko pozivate na izvanustavno djelovanje. Ja taj heroj nisam, ja sam čovjek koji želi da ovu zemlju zaštiti time što će poštovati Ustav“, kazao je Špirić.