{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić kandidat i za predsjedavajućeg Vijeća ministara

F
19.11.2006. u 17:53
0
0
Špirić kandidat i za predsjedavajućeg Vijeća ministara
0
Špirić kandidat i za predsjedavajućeg Vijeća ministara
Nikola Špirić će vjerovatno biti novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH, bez obzira na to što će sutrašnjoj konstitutivnoj sjednici u Sarajevu biti predložen i vjerovatno izabran za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine, potvrdio je potpredsjednik SNSD-a Krstan Simić.
On je kazao da će SNSD sutra na sjednici Predstavničkog doma izaći sa svojim kandidatima, s tim da će predsjedavajući, odnosno koopredsjedavajući tog tijela biti Nikola Špirić, a šef poslaničkog kluba te stranke Milorad Živković.

"Činjenica da će Špirić sutra biti, najvjerovatnije, imenovan za predsjedavajućeg, ne znači da on i dalje nije glavni kandidat SNSD-a za funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, jer se to tijelo bira nakon konstituiranja Predstavničkog doma i Doma naroda, a potom se ulazi u konsultacije partija oko predsjedavajućeg Vijeća ministara ", kazao je Simić za Radio RS-a.

SNSD je ubjeđen, kako je naveo, da je Stranka za BiH prihvatila njihovu argumetaciju vezano za poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, odnosno kome treba da pripadne to mjesto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: