BiH
0

Špirić izrazio saučešće porodici preminulog Milana Jelića

FENA
Povodom smrti predsjednika Republike Srpske Milana Jelića, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić uputio je izraze saučešća porodici preminulog predsjednika Jelića, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

„S dubokim bolom i nevjericom primio sam vijest o iznenadnoj smrti predsjednika Republike Srpske i mog dragog prijatelja, dr. Milana Jelića. Republika Srpska i Bosna i Hercegovina izgubili su čovjeka i humanistu kakvih nam u ovim prelomnim i teškim trenucima veoma nedostaje.

U vrlo kratkom vremenu koje je proveo na čelu Republike Srpske, dr. Milan Jelić je svojom znanjem, svestranošću, nesebičnošću, energijom i požrtvovnošću postigao vrijedne i vidljive rezultate i bio primjer istinskog borca za dobro ljudi, za bolje društvo, za socijaldemokratiju i za prosperitet Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Ubijeđen sam, međutim, da će građani Republike Srpske nakon smrti svog predsjednika nastaviti slijediti vrijednosti za koje se Jelić nesebično zalagao. Tako će najbolje njegova velika primjerna borba biti nagrađena. Svi smo izgubili velikog državnika, privrednika i sportistu, a ja i velikog ličnog dugogodišnjeg prijatelja. Njegov gubitak je nenadoknadiv i vrijeme će to vrlo brzo pokazati.

U ovim trenucima moje prve misli idu ka porodici dragog pokojnika, k Vama, ka njegovoj majci, a posebno ka sinu Peri - nastavljaču djela svog oca. Saosjećajući duboko s Vama i članovima porodice zbog ogromne praznine koju je donijela smrt predsjednika Jelića, u ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, upućujem Vam izraze iskrenog saučešća," navodi se u telegramu saučešća.