{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić izrazio nadu da će doći do tranzicije OHR-a

S
15.6.2009. u 16:38
0
5
Špirić izrazio nadu da će doći do tranzicije OHR-a
0
Špirić izrazio nadu da će doći do tranzicije OHR-a
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić rekao je danas u razgovoru sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem da se nada da je ovo vrijeme novog iskoraka za BiH, koji će podrazumijevati tranziciju OHR-a u EUSR, što bi pokazalo da BiH posjeduje unutrašnji kredibilitet.
Špirić i Đukanović saglasili su se na sastanku u Budvi da su bilateralni odnosi veoma dobri i da nema otvorenih pitanja, te da postoji obostrana saglasnost da Vlada Crne Gore i Savjet ministara BiH rade na dodatnom ugovornom regulisanju bilateralnih odnosa, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Špirić je u razgovoru sa Đukanovićem, na marginama sastanka Holandske konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, istakao da na ekonomskom planu postoji značajan prostor za dalju saradnju, prije svega u razvoju saobraćajne infrastrukture i korištenju potencijala Luke Bar, za potrebe privrede BiH.

On je informisao Đukanovića o inicijativi za održavanje sastanka premijera Crne Gore, Srbije i Hrvatske u Sarajevu na kome bi se razgovaralo o unapređenju saradnje u regionu, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

U saopštenju se, takođe, navodi da su Špirić i Đukanović ocijenili da saradnja Vlade Crne Gore i BiH može služiti za primjer, jer u odnosima dvije zemlje nema nijednog otvorenog pitanja.

Đukanović i Špirić o tim temama razgovaraće i prilikom najavljene posjete delegacije Savjeta ministara BiH Crnoj Gori, navodi se u saopštenju iz crnogorske Vlade.

Đukanović je predsjedavajućeg Savjeta ministra BiH upoznao o daljim koracima na planu evroatlantskih i evropskih integracija, posebno istakavši posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji, a razmijenio je i mišljenje o putevima za predupređenje posljedica globalne krize po ekonomije dvije zemlje.

Crnogorski premijer ocijenio je da je prioritet očuvati makroekonomsku stabilnost u Crnoj Gori, te da su ohrabrujući podaci za prvi kvartal ove godine, prema kojim je realni rast bruto društvenog proizvoda oko nulte stope.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: