{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić izrazio nadu da će doći do tranzicije OHR-a

S
15.6.2009. u 16:38
0
5
Špirić izrazio nadu da će doći do tranzicije OHR-a
0
Špirić izrazio nadu da će doći do tranzicije OHR-a
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić rekao je danas u razgovoru sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem da se nada da je ovo vrijeme novog iskoraka za BiH, koji će podrazumijevati tranziciju OHR-a u EUSR, što bi pokazalo da BiH posjeduje unutrašnji kredibilitet.
Špirić i Đukanović saglasili su se na sastanku u Budvi da su bilateralni odnosi veoma dobri i da nema otvorenih pitanja, te da postoji obostrana saglasnost da Vlada Crne Gore i Savjet ministara BiH rade na dodatnom ugovornom regulisanju bilateralnih odnosa, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Špirić je u razgovoru sa Đukanovićem, na marginama sastanka Holandske konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, istakao da na ekonomskom planu postoji značajan prostor za dalju saradnju, prije svega u razvoju saobraćajne infrastrukture i korištenju potencijala Luke Bar, za potrebe privrede BiH.

On je informisao Đukanovića o inicijativi za održavanje sastanka premijera Crne Gore, Srbije i Hrvatske u Sarajevu na kome bi se razgovaralo o unapređenju saradnje u regionu, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

U saopštenju se, takođe, navodi da su Špirić i Đukanović ocijenili da saradnja Vlade Crne Gore i BiH može služiti za primjer, jer u odnosima dvije zemlje nema nijednog otvorenog pitanja.

Đukanović i Špirić o tim temama razgovaraće i prilikom najavljene posjete delegacije Savjeta ministara BiH Crnoj Gori, navodi se u saopštenju iz crnogorske Vlade.

Đukanović je predsjedavajućeg Savjeta ministra BiH upoznao o daljim koracima na planu evroatlantskih i evropskih integracija, posebno istakavši posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji, a razmijenio je i mišljenje o putevima za predupređenje posljedica globalne krize po ekonomije dvije zemlje.

Crnogorski premijer ocijenio je da je prioritet očuvati makroekonomsku stabilnost u Crnoj Gori, te da su ohrabrujući podaci za prvi kvartal ove godine, prema kojim je realni rast bruto društvenog proizvoda oko nulte stope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: