{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Špirić i Ansip o proširenju ekonomske saradnje BiH i Estonije

F
26.6.2007. u 11:50
0
0
Špirić i Ansip o proširenju ekonomske saradnje BiH i Estonije
0
Špirić i Ansip o proširenju ekonomske saradnje BiH i Estonije
Bosna i Hercegovina i Estonija, i pored dobrih političkih odnosa, do sada nisu razvile ekonomsku saradnju, pa će potpisati više sporazuma - o zaštiti investicija, željezničkome i riječnom transportu, izbjegavanju dvostrukog oporezivanja te razvijati i druge vidove saradnje.
Ovo je izjavio u utorak u Sarajevu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić nakon sastanka s premijerom Estonije Andrusom Ansipom koji se nalazi u radnoj posjeti našoj zemlji.

Zahvalivši Estoniji kao državi koja doprinosi miru i sigurnosti u BiH i čiji se vojnici kod nas nalaze u mirovnim trupama od 1996., Špirić je kazao kako će Ministarstvu odbrane koristiti iskustava koja je Estonija imala prilikom prijema u NATO.

"Estonija je zemlja koja je prilikom priprema za ulazak u EU primala pomoć od SAD-a i Evrope, a danas je to zemlja koja pomaže drugima. Posebno me raduje činjenica što se ta zemlja zalaže za buduće proširenje EU-a", rekao je Špirić.
Estonski premijer Andrus Ansip izrazio je zadovoljstvo razvojem BiH od 1996. godine do danas i kazao kako sutrašnje zatvaranje vojne baze u Tuzli, gdje su stacionirani vojnici iz Estonije u sklopu mirovnih snaga, samo svjedoči o tome kako BiH postaje sigurna zemlja.

Ansip je govorio i o pripremama Estonije za prijem u EU i NATO te podržao BiH na njenom putu ka evropskim integracijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: