BiH
0

Špirić: Dobro je da postoji i četvrti prijedlog reforme policije koji će svi podržati

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić potvrdio je da je upoznat o informaciji da Ured visokog predstavnika (OHR) ima svoj prijedlog zakona o reformi policije, koji bi se kao četvrti prijedlog mogao naći pred državnim parlamentarcima.

-Nisam imao priliku da vidim taj prijedlog, ali znam otprilike o čemu se radi. Dobro je da postoji četvrti prijedlog koji će svi zajedno podržati, izjavio je nakon sjednice Vijeća ministara predsjedavajući Špirić.

Detaljno o ovom prijedlogu nije želio govoriti, jer će s njim izaći državni parlament, ali je mišljenja da u njemu neće biti velikih odstupanja.

Špirić je istaknuo da je najbolje da podršku dobije onaj prijedlog koji je usaglašen od svih i da je u ovom trenutku najbitnije da se ne ugrozi evropski put BiH.

Također, potvrdio je da i dalje ima namjeru podnijeti ostavku u slučaju neusvajanja reforme policije, kazavši da je ona konstantno na raspolaganju parlamentu i Predsjedništvu BiH.

-To nije proizvod moje želje za egzibicionizmom, nego želje da pomognem BiH, ustvrdio je Špirić.

Dodao je da je "božija kazna za ovu zemlju" da na njenom evroatlantskom putu Vijeće ministara radi i proizvodi zakonske projekte koje parlament ne prihvata.