BiH
0

Špirić čestitao predsjedniku Vlade Srbije na izboru

FENA
Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine dr Nikola Špirić čestitao je Vojislavu Koštunici imenovanje na funkciju predsjednika Vlade Republike Srbije.

"Povodom Vašeg ponovnog imenovanja za predsjednika Vlade Republike Srbije, u ime Savjeta ministara Bosne i Hercegovine kao i u svoje lično ime, upućujem vam najsrdačnije čestitke", navodi se u čestitki upućenoj Koštunici.

"Koristim se ovom prilikom da istaknem kako je evropska, demokratska i stabilna Republika Srbija najbolji susjed Bosne i Hercegovine. Istovremeno želim da izrazim nadu da ćemo zajednički raditi na razvijanju svestrane saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, u duhu dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa, za dobrobit građana naše dvije zemlje i cijelog regiona. Iskreno ću se radovati našem budućem susretu kojim bismo mogli konkretno doprinijeti produbljivanju naših bilateralnih odnosa. Želim Vam puno uspjeha u obavljanju Vaše odgovorne dužnosti", navodi se u Špirićevoj čestitki upućenoj Vojislavu Koštunici, prenosi Služba za informiranje VMBiH.