{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Špirić bi nelegalno upravljao Direkcijom za evropske integracije'

F
23.1.2009. u 13:38
0
0
'Špirić bi nelegalno upravljao Direkcijom za evropske integracije'
0
'Špirić bi nelegalno upravljao Direkcijom za evropske integracije'
Bivši direktor Direkcije za evropske integracije Osman Topčagić posve legalno je ovlastio svoju pomoćnicu Amelu Alihodžić da privremeno obavlja poslove rukovođenja Direkcijom, saopćeno je danas iz kabineta zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministra sigurnosti BiH Tarika Sadovića.
Na taj akt saglasnost je dala Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine. Topčagić je to uradio nakon šest mjeseci duge blokade izbora direktora, u režiji predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića.

- I pored toga, Špirić pokušava da nezakonito preuzme rukovođenje Direkcijom. Njegovi savjetnici čak su počeli potpisivati pisanu korespondenciju u ime Direkcije. Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović podržava legalna rješenja, kao što ih podržavaju visoki predstavnik Miroslav Lajčak i šef delegacije Evropske komisije Dimitris Kourkoulas, kaže se u saopćenju.

Jedina blokada koju čini Sadović je blokada nezakonitih radnji i uzurpiranja ovlaštenja.

- Kada bi gospodin Špirić rukovodio Direkcijom za evropske integracije, onda bi sam sebi naređivao i sam sebi odgovarao. Takve samointegracije Evropa još nije vidjela, kao što nije vidjela ni ovakve prepade na institucije i na državne službenike u njima, kaže se u saopćenju iz kabineta Sadovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: