BiH
0

Specijalni tužilac RS-a saopćio imena uhapšenih kradljivaca automobila

FENA
Glavni specijalni tužilac Specijalnog tužilaštva Republike Srpske Miodrag Bajić potvrdio je danas idenetitet osam osoba koje su uhapšene u jučerašnjoj akciji policije na području Istočnog Sarajeva.

U okviru ove akcije uhapšeni su Goran Pržulj, Savo Lararević, Miroslav Samardžić, Bojan Jeftović, Aleksandar Pajdaković, Goran Regoja, Eldan Tvrtković i Miljan Radoja. U bjekstu se nalaze Miroslav Lazarević i Boško Škrkan.

Uhapšeni su pripadali organiziranoj kriminaloj grupi koja se bavila krađom putničkih motornih vozila na području sarajevske regije, a ukrali su više od 30 automobila.

U toku današnjeg dana svi uhapšeni su ispitani i protiv njih je stavljen prijedlog za određivanje pritvora sudiji Posebnog odjeljnja Okružnog suda u Banjoj Luci.

Bajić je na pres-konferenciji istaknuo da Specijalno tužilašvo i dalje nastavlja sa aktivnostima otkrivanja učinilaca ovih krivičnih djela, a u toku je prikupljanje dokaza i bit će privođenja još nekih osoba u Specijalno tužilašvo, kada se one pronađu.

Uhapšena grupa je organizirala krađu vozila, uglavnom na području Kantona Sarajeva, s obzirom da je bila smještena na području Istočnog Sarajeva.

Ukradena vozila ostavljali su u unaprijed pripremana skloništa na području Istočnog Sarajeva, a ne mali broj su uz "ucjene" vraćali vlasnicima.

Kod uhapšenih je pronađeno i određena količina naoružanja.