{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Specijalni predstavnik predsjedavajućeg OSCE-a u posjeti BiH

F
7.2.2006. u 13:31
0
0
Specijalni predstavnik predsjedavajućeg OSCE-a u posjeti BiH
0
Specijalni predstavnik predsjedavajućeg OSCE-a u posjeti BiH
Specijalni predstavnik predsjedavajućeg OSCE-a, ministra vanjskih poslova Belgije Karela de Guchta, senator Pierre Chevalier doputovao je jučer u posjetu Bosni i Hercegovini, a jutros se sastao s ministrom vanjskih poslova BiH Mladenom Ivanićem.
Kako je na konferenciji za novinare u Sarajevu kazala glasnogovorica Misije OSCE-a u BiH Mersiha Čaušević-Podžić, na ovom sastanku je razgovarano o ustavnim promjenama, predstojećim izborima i pregovorima vođenim u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Nakon sastanka s ministrom Ivanićem, senator Shevalier sastao se s višim zamjenikom visokog predstavnika ambasadorom Martinom Neyom.

Senator Shevalier je nakon toga otputovao za Mostar, gdje će se susresti s predsjedavajućim Gradske skupštine Mostara Muratom Ćorićem i kantonalnim premijerom Miroslavom Ćorićem.

Posjeta senatora Chevaliera ima za cilj pružanje podrške bliskoj suradnji u okviru partnerskog odnosa koji postoji između OSCE-a i građana BiH, na početku 11. godine otkako je Misija u velikom obimu prisutna na terenu u ovoj zemlji, kazala je Čaušević-Podžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: