{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Specijalistički kursevi za bh. istražitelje

F
27.9.2007. u 16:50
0
0
Specijalistički kursevi za bh. istražitelje
0
Specijalistički kursevi za bh. istražitelje
Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci pri Ministarstvu pravosuđa SAD-a (USDOJ/ICITAP) u saradnji s Maršalskom službom SAD-a (United States Marshals Service) održao je od 3. do 28. septembra dva četrnaestodnevna kursa za 61 istražitelja iz bh. agencija za provođenje zakona.
Sudionicima obuke "Napredni kurs praćenja i prismotre" su serijom predavanja, diskusija i vježbi predstavljene istražne taktike i tehnike neophodne za tajnu prismotru osoba čiji je identitet poznat.

Instruktori Maršalske službe posebno su naglasili važnost korištenja odgovarajućih načela i postupaka prilikom planiranja i vršenja uspješne prismotre, bilo da se radi o statičkoj, pješačkoj ili mobilnoj prismotri.

Obuka koju je sponzorirao ICITAP je dio kontinuiranih napora Vlade SAD-a na razvoju organizacionih i operativnih kapaciteta agencija za provodenje zakona koje se nalaze u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH.

Kontinuirani napori u usvajanju modernijih standarda omogućit će Bosni i Hercegovini da na efikasan način osigura svoje granice čime će biti u stanju da uspješno odbije ekstremističke i terorističke elemente.

Agencije za provođenje zakona u BiH će također biti u stanju da uspostave uspješnu saradnju sa susjedima doprinoseći, globalnoj sigurnosti.

Istovremeno, na ovaj način se jačaju kapaciteti agencija za provedbu zakona u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja i korupcije prisutnih u BiH i regionu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću američke ambasade u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: