{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Specijalci u Sarajevu pokazali kako se pod paljbom spašavaju ranjeni

30.9.2015. u 12:57
337
96
Specijalci u Sarajevu pokazali kako se pod paljbom spašavaju ranjeni
337
Pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a KS i Oružanih snaga BiH održali su vježbu zbrinjavanja traumatskih povreda u taktičkim situacijama.
U bazi Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u organizaciji Tima za civilno-vojnu podršku i Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, održana je završno-pokazna vježba i dodjela certifikata obuke zbrinjavanja traumatskih povreda u taktičkim situacijama.

Na vježbi su učestvovali pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kao polaznika obuke i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske i Specijalne jedinice za podršku SIPA-e kao pomoćnika instruktora obuke.

Muhamed Duraković, pripadnik Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo, kazao je kako je danas pokazana vježba spašavanja osoba pod paljbom kao što je naprimjer pomaganje pri ranama obilnog krvarenja i slično.

"Pripadnici američkih Oružanih snaga podijelili su s nama svoja iskustva s ratišta i praktično nam ih pokazali za šest dana obuke koja je bila zahtjevna", kazao je Duraković.

Načelnik Sektora kriminalističke policije KS Džafer Hrvat rekao je da je uprava policije KS bogatija za dvadeset instruktora zbrinjavanja traumatskih povreda u taktičkim situacijama.

"Dvadeset pripadnika Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo i dvadeset pripadnika Oružanih snaga BiH prošlo je ovu obuku", rekao je Hrvat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: