{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Specijalci SIPA-e timski pobjednici

29.8.2012. u 13:12
5
2
Specijalci SIPA-e timski pobjednici
5
Specijalci SIPA-e timski pobjednici
Pripadnici Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) timski su pobjednici trodnevnog turnira koji se od 27. do 29. augusta održao u sklopu manifestacije "Dani policije Kantona Sarajevo".
Specijalci SIPA-e podigli su pobjednički pehar turnira zahvaljujući najboljim rezultatima koje su postigli u vježbama "Spasavanje ranjenog policajca" i "Toranj", te osvojenom drugom mjestu u pojedinačnoj vježbi "Superpolicajac".

Pripadnici ukupno osam specijalnih jedinica, jedinica za podršku i jedinica za specijalističku podršku iz cijele BiH, tokom turnira nadmetali su se u još dvije timske discipline: "Spasavanje taoca" i "Poligon sa preprekama".

Svaki tim sastojao se od pet takmičara – policajaca odjevenih u uniforme i sa opremom koju koriste prilikom izvršenja visokorizičnih zadataka. Vježbe su zahtijevale snalažljivost, preciznost, brzinu, snagu i izdržljivost.

Drugo mjesto pripalo je Timu 1 MUP-a Kantona Sarajevo, dok su treće mjesto osvojili pripadnici Tima 2 MUP-a Kantona Sarajevo.

Timskim i pojedinačnim pobjednicima turnira pehare, diplome i nagrade uručio je sinoć, 28.8.2012. godine, Muhamed Budimlić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: