Radio Kameleon poziva
0

Spasite život mladoj Sebini Čakić

Sarajevo-x.com
Mimo Šahinpašić, Sebina Čakić, Almir Čehajić Batko
Mimo Šahinpašić, Sebina Čakić, Almir Čehajić Batko
Sebina Čakić iz Novog Travnika, djevojka kojoj je ostalo samo nekoliko dana života, obratila se Radiju Kameleon City Sarajevo za pomoć. Njoj je hitno potrebna transplatacija koštane srži.

Donatora ima, ali za liječenje u Njemačkoj potrebno je da se na račun klinike u Essenu uplati 220.000 eura.

Sebina Čakić sa porodicom jučer je došla u prostorije Radio Kameleona City Sarajevo u emisiju "Udri muški“ i u dramatičnom prevratu, uživo, u pomenutoj emisiji zamolila njenog urednika i voditelja Almira Čehajića Batka da ne dopusti da umre.

Uz Batkov apel dolazi do snažne povratne reakcije gledateljstva i slušateljstva. Ponovo se, kao i u slučaju Ljiljane Krajnc, diže čitava armija običnih normalnih ljudi koji žele pomoći Sebini Čakić. Do ovog momenta novac se skuplja u velikim i značajnim količinama. Odazvao se veliki broj običnih normalnih ljudi, škola, Studentski dom Bjelave, uposlenici pijace "Sirano“, Oružane snage BiH, ali ipak niko od zvaničnih i odgovornih iz državnog vrha, niti bilo koje državne institucije, javili su iz Radija Kameleon.

Sabini ostalo još samo malo vremena, a klinika u Essenu je neće primiti dok pare ne budu na računu. Sebina je trebala već sutra biti u pomenutoj klinici, ali još uvijek uz sve apele i razgovore koje je Batko obavljao sa našim zvaničnicima u Njemačkoj nije odobren njen prijem na kliniku.

Akcija se nastavlja i uvjereni smo da ćemo sa svim svojim prijateljskim radio stanicama i sa svim svojim slušateljima i ovaj put uspjeti spasiti još jedan ljudski život, poručuju sa Radio Kameleona.

Uplate za pomoć za Sebinu Čakić možete vršiti na slijedeći način:

Uplate u KM-ovima: UniCredit Zagrebačka Banka 3386702503303472 Broj računa: 25-6703303-4

Uplate iz inostranstva: UniCredit Bank Broj računa: IBANBA39 3386702822555304 Konto:40239880101 SWIFT: UNCRBA22