Stanje u Hercegovini ozbiljno
0

Spasilačke ekipe probile se do blokiranih putnika u Salakovcu

FENA
Mostar pod snijegom (Foto: Amar Čola)
Mostar pod snijegom (Foto: Amar Čola)
Prema za sada još nepotvrđenim informacijama ekipa koja se iz Mostara uputila prema tunelu Salakovac, desetak kilometara sjeverno od Mostara, gdje je jutros u snijegu ostao blokiran veći broj automobila, uspjela se probiti do putnika.

Po riječima načelnika Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona ( Vladimira Babića, kantonalni Stožer u suradnji s Federalnim radi na njihovom izvlačenju.

Ne zna se koliko je točno ljudi i automobila ostalo zameteno na prometnici M-17, a procjene govore o pedesetak automobila i jednom autobusu, ističe Babić.

Glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović kazao je da je stanje u cijelom kantonu vrlo ozbiljno, pa čak i alarmantno. Promet na većini regionalnih i magistralnih cesta je obustavljen, a i na onim nezatvorenim dionicama promet se odvija iznimno usporeno i otežano, rekao je Pavlović.

Dodao je kako je cjelokupno ljudstvo i mehanizacija angažirana na raščišćavanju kako u Mostaru, tako i u drugim gradovima HNK-a.

U Mostaru je visina snježnog pokrivača prešla pola metra, a bura je u pojedinim dijelovima grada napravila smetove više od jednog metra. Snijeg i dalje pada.

Mostarci su jutros okupirali trgovine koje su uspjele otvoriti svoja vrata i ispraznili police, a nervozu među stanovništvom izazvala je i dezinformacija o nestanku vode u gradu.

Iz Javnog poduzeća Vodovod Mostar tu su informaciju demantirali, kazavši kako je grad uredno opskrbljen pitkom vodom s izuzetkom povremenih nestanaka vode u višim gradskim zonama i na višim katovima, uslijed nestanka električne energije.